Fysiotherapeut – Geriatriefysiotherapeut

Na het afronden van mijn opleiding tot fysiotherapeut in 2004 (Avans, Breda), ben ik de afgelopen 15 jaar als algemeen practicus werkzaam geweest in de eerste lijn. Om mij te verdiepen in mijn favoriete doelgroep ouderen, ben ik in 2015 begonnen aan de masteropleiding tot geriatriefysiotherapeut (SOMT, Amersfoort). Deze opleiding heb ik in 2018 met succes afgerond.

Vanaf 1 mei 2019 ben ik werkzaam bij Monné Zorg & Beweging waar ik onderdeel ben van het geriatrieteam. Als geriatriefysiotherapeut richt ik mij op de zorg voor ouderen. Het mooie aan deze doelgroep vind ik de complexiteit van de zorgvraag. Vaak hebben ouderen meerdere gezondheidsproblemen tegelijk, welke beperkingen geven ten aanzien van de functionaliteit in het dagelijks leven.

Daarnaast werkt het lichaam van ouderen anders ten opzichte dan dat van jongere patiënten. Het helpen van deze doelgroep vraagt daarom om een gespecialiseerde aanpak waarin ik veel samenwerk met meerdere disciplines zoals huisarts, geriater, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, thuiszorg, diëtiste en mantelzorgers.

Vaak is het vroegtijdig (preventief) ingrijpen in een risicovolle situatie doeltreffend om achteruitgang van de gezondheid en zelfstandigheid voor te zijn. Het doel van deze aanpak is om de oudere patiënt zo lang, veilig, prettig en zelfstandig mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Omdat mijn werkzaamheden bij Monné Zorg & Beweging net zijn begonnen heb ik nog geen vaste tijdsindeling. Ik zal met name werkzaam zijn op de Industriekade en in het Ginneken.